Willy Stolarczyk er født i 1945.
Han er uddannet som koncertpianist på Det Jyske Musikkonservatorium hos Jørgen Thomsen og György Vasarhelyi.
Debut fra konservatoriets solistklasse i 1976. Kompositionsstudier hos Tage Nielsen på Det Danske Akademi i Rom.
Medlem af Solistforeningen af 1921 og Dansk Komponist Forening. Fra 1977 var han fastansat som klaverlærer og musiker på Holstebro Musikskole. Senere blev han lærer på Det Jyske Musikkonservatorium.
Fra 1989 stadskomponist i Holstebro.
Fra 1991 Kulturchef i Vejle Kommune.
Fra 1998 efter eget ønske musiklivsudvikler sammesteds. I 2009 oprettede han desuden det professionelle ensemble VIVA. Den 1.8.2011 fratrådte han sin stilling ved Vejle kommune for igen at arbejde selvstændigt som musiker, komponist og forfatter samt med at opbygge et lille forlag for bøger, noder og div. andre skrifter.

 Som pianist og meget ofte som del af duoen FlautoPiano, har han optrådt i Køben-havn, Oslo, London, Paris, Bratislava, Brno, Wien, Linz, Dortmund, Pistoia, Rom, og en lang række andre europæiske byer.

 Han har indtil d.d. komponeret over 100 værker (103), som alle er blevet flittigt opført og en hel del indspillet på CD. (se ”kompositioner”)

 I 1996 skrev han bl.a. sin 1. symfoni ”Jord, Luft, Ild & Vand”– et værk for 96 flygler & klaverer suppleret med slagtøj for 4 janitcharer. Værket blev uropført på Kolding-hus Slot den 2. maj 1996 til åbningen af Kulturby 96 i Vejle Amt. Dirigent var profes-sor José Ribera.

 I 2007 skrev han en koncert for fløjte og orkester (Rosens ansigt) til fløjtevirtuosen Janne Thomsen. Den opførtes samme år med Flemming Vistisen som dirigent i forbindelse med Holstebro Musikskoles 40-års jubilæum og Holstebros ”Klassiske dage” og efterfølgende på Vejle Musikteater.

 I 2009 vandt han med værket ”Emmas Transportmareridt” for harmoniorkester prisen for bedste komposition ved Biennalen for ny musik på musikskoler og året efter høstede han stor anerkendelse for sit værk ”Ich muss dich lassen” for harmonikaor-kester ved uropførelsen under den 10. Internationale World Music Festival i Innsbruck.


.